Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost semnat primul contract de finanțare destinat infrastructurii transfrontaliere de sănătate în cadrul Programului România-Ucraina 2014-2020

MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, a semnat primul contract de finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, pentru proiectul cu titlul „Infrastructură transfrontalieră de sănătate”.

Liderul proiectului, Consiliul Județean Tulcea, va derula acest proiect împreună cu Unitatea Administrativ-Teritorială Măcin, Spitalul Regional Dunărea din Odessa, Consiliul Local Izmail (Ucraina) și Asociația de Cooperare Trasfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” (România).

Contractul vizează investiții în mai multe secții din spitalele cuprinse în proiect:

  • reabilitarea și dotarea secțiilor de sterilizare și ortopedie din cadrul Spitalului Județean Tulcea (România);
  • reabilitarea unei clădiri a Spitalului Municipal Măcin (România);
  • modernizarea şi echiparea secţiei de chirurgie a Spitalului Bazinul Dunării, Izmail (Ucraina);
  • reabilitarea și dotarea secției de copii a Spitalului Orășenesc din Izmail (Ucraina).

Totodată, în cadrul proiectului va fi implementat conceptul de telemedicină între spitalele beneficiare.

Bugetul total al proiectului este de 4,2 milioane euro (din care 3,7 milioane euro reprezintă fonduri europene), iar durata de implementare este de 36 de luni.

Alături de acest proiect, prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 vor primi finanțare (aprox. 17 milioane de euro) încă trei proiecte mari de infrastructură, aprobate de Comisia Europeană la finalul anului 2018:

  1. Îmbunătăţirea siguranţei populaţiei prin managementul situaţiilor de urgenţă;
  2. Râu curat Dunărea;
  3. Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva infracționalității transfrontaliere.

***

Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate. Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Ucraina şi va contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate: evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE, care se învecinează.

Sursa: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Vizualizări: 238