Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Peste 2,2 miliarde de lei vor fi alocați pentru investiții în Mehedinți

Două contracte de finanţare pentru infrastructura rutieră din judeţul Mehedinţi au fost semnate joi, 21 martie, și vizează reabilitarea şi modernizarea DJ607C, DN6-Podeni-Malarisca-Balta (DJ670) şi DJ 670 Malovat (DN 67) – Marga (pe o lungime de 58 km), fondurile necesare (în valoare totală de peste 113 milioane lei) fiind alocate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. 

În aceeași zi, a fost verificat stadiul lucrărilor de asfaltare a Bulevardului Tudor Vladimirescu din municipiul Dobreta Turnu Severin care are ca dată estimativă de finalizare, luna octombrie 2019. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa I, prevede reabilitarea a 8,3 km de străzi şi are o valoare de 25,5 milioane lei.

Un alt obiectiv vizitat a fost Spitalul Orăşenesc Strehaia, care va fi reabilitat prin fondurile alocate în etapa a II-a a PNDL, valoarea investiţiei fiind de 14,1 milioane lei. Contractul de finanţare a fost semnat în această lună şi vizează, în principal, lucrări de restaurare arhitecturală şi de consolidare a structurii existente, valorificarea și refuncționalizarea spațiilor anexe, dotarea cu echipamente specifice, montarea unor lifturi pentru transportul pacienţilor şi pentru aprovizionarea cu alimente. 

Sursa: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Vizualizări: 179