Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Vaslui va beneficia de construirea unui heliport și de extinderea unității de primiri urgențe a Spitalului Județean!

Noul proiect Regio al cărui contract a fost semnat săptamâna aceasta prevede o investiție de peste 10,7 milioane de lei prin care toți acești oameni vor beneficia de o Unitate de Primiri Urgențe, extinsă cu un corp nou de clădire, modernă și adecvată atingerii parametrilor optimi de calitate a actului medical.

 1. 56.000 de pacienti sunt tratati in medie, anual, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Vaslui (din care aprox. 16.000 copii si 40.000 adulti)
 2. cele 101 cadre medicale din structura UPU - Spitalul Judetean Vaslui depind de conditii adecvate de munca pentru a asigura cresterea calitatii actului medical
  • prin asigurarea unor circuite functionale pentru dirijarea pacientilor,
  • supravegherea eficace a pacientilor printr-un spatiu deschis de triaj,
  • imbunatatirea dotarii cu aparatura medicala pentru diagnosticarea rapida a pacientilor,
  • asigurarea transferului cu maxima rapiditate al pacientilor care necesita transport aerian de urgenta catre alte unitati spitalicesti.
 3. cei cca. 170 de apartinatori ai pacientilor care se prezinta la UPU zilnic, in medie, au nevoie de spatii adecvate de asteptare pentru reducerea stresului cauzat de timpul prelungit de asteptare, precum si asigurarea unor conditii adecvate pentru a primi servicii suport de consiliere si sprijin.

Proiectul include și construirea unui heliport de suprafață, situat pe sol, în incinta spitalului, pentru facilitarea transferului cu maximă rapiditate a pacienților către alte unități sanitare, în cazuri care necesită servicii medicale de urgență ce nu pot fi asigurate de Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Vizualizări: 103