Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul beneficiarului privind implementarea tehnică şi financiară a proiectelor finanțate din POAT 2014-2020 a fost revizuit

AM POAT a aprobat în data de 14 martie 2019 modificarea Ghidului Beneficiarului privind implementarea tehnică şi financiară a proiectelor finanțate din POAT 2014-2020. Aceste modificări au apărut ca urmare a lansării în producție a modului de ,,Implementare din sistemului informatic integrat MySMIS2014/SMIS2014+.”

Modificările aduse ghidului vizează:

  1. Modalitatea de transmitere a rapoartelor de progres și cererilor de prefinanțare/cererilor de rambursare, care se va realiza exclusiv prin intermediul schimbului electronic de date - aplicația MySMIS2014 – Modul Implementare. Mai mult decât atât, formatele acestor documente vor ține cont de structura MySMIS2014;
  2. Stabilirea modului de completare a câmpului „Valoarea în Perioada Curentă” din Funcția „Evoluție indicatori”, MySMIS2014 – Modul Implementare;
  3. Clarificarea prevederii din ghid referitoare la listele de distribuire a materialelor promoționale/materiale obținute prin proiect. 

Pentru a evita elaborarea a 2 liste separate sau solicitarea a 2 semnături distincte pe aceeași listă din partea celor care participa la eveniment, a fost introdusă în acest sens următoarea frază: „Nu există obligativitatea întocmirii a 2 liste separate pentru confirmarea prezenței și a distribuirii materialelor promoționale. AM POAT acceptă transmiterea unei liste care să conțină o singură semnătură pentru fiecare participant cu condiția ca lista să specifice clar că s-a efectuat și distribuția materialelor.”

  1. Introducerea secțiunii „Graficul cererilor de rambursare” în cuprinsul anexei 23 Solicitare modificare contract/decizii de finanțare, întrucât cele mai multe modificări vizează și Graficul cererilor de rambursare. 

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor și pentru ca toată informația să se regăsească într-un singur document, modelul orientativ al graficului cererilor de rambursare prevăzut în anexa 10 la Ghidul Solicitantului POAT 2014-2020 a fost preluat în cuprinsul anexei 23 la Ghidul Beneficiarului.

Descarcă Ghidul actualizat 

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 635