Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bucharest Start-Up City: Programul municipal de finanțare dedicat start-up-urilor, publicat spre consultare publică!

Pe 13 martie 2019, Primăria Capitalei a publicat în dezbatere publică programul Bucharest Start-Up City. Termenul limită până la care se pot transmite observații și sugestii este 25 aprilie 2019.

Obiectivul programului îl reprezintă finanțarea de start-up-uri, implicarea tinerilor în antreprenoriat și susținerea mediului privat. Cheltuielile eligibile în cadrul programului includ: cheltuielile salariale, cheltuieli asociate cu investiția în echipamente, cu achiziția de autovehicule/autoutilitare, cheltuieli necesare pentru promovarea afacerii în mediul online, cheltuieli necesare pentru achiziția de software etc.

Condițiile de eligibilitate specifice programului vizează înființarea întreprinderii pentru care este solicitată asistență financiară pe raza Municipiului București, după data de 1 ianuarie 2019. 

Departajarea aplicațiilor se va realiza printr-un proces amplu de selecție, structurat în trei etape distincte, principalul element de diferențiere a aplicațiilor primite fiind calitatea lor și implicarea asociaților în dezvoltarea respectivei afaceri. Concret, selecția aplicațiilor finanțate se va realiza în urma verificărilor administrative și de eligibilitate (faza A), a evaluării tehnico-financiare (faza B, conform grilei de evaluare) și a fazei de interviuri / pitch (faza C). În faza C a evaluării vor participa doar primele 250 de aplicații selectate în urma ordonării din faza B a procesului de evaluare.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, au semnat în decembrie 2018 Protocolul de Colaborare între Municipiul București și CNIPMMR, pentru programul municipal „Bucharest Start Up City". În cadrul evenimentului, Gabriela Firea a declarat: „Vom finanța din bugetul anului viitor 200 de 'start-up'-uri, valoarea totală a programului fiind de 10 milioane euro. Valoarea maximă acordată unei afaceri va fi de 50.000 de euro și estimăm că, prin această inițiativă, vom crea aproximativ 400 de locuri de muncă. Totodată, vom oferi asistență instituțională și suport în dezvoltarea afacerilor, iar cheltuirea banilor publici va fi monitorizată. Doresc să subliniez că vor fi acceptate inițiative din toate domeniile, criteriul de bază fiind calitatea și dorința întreprinzătorilor de a implementa un plan de afaceri viabil".

Descarcă documentele publicate spre dezbatere publică

Ana-Maria Radu

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Primăria Municipiului București

Vizualizări: 4340