Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Craiova va fi reabilitat termic prin POR

În data de 11 martie 2019, a fost semnat un nou contract de finanțare în cadrul POR 2014-2020, Prioritatea de Investiții 3.1– Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile, Operațiunea B – Clădiri publice , în valoare totală de peste 20  de milioane lei.

Obiectivul acestui contract îl reprezintă  reabilitarea termică a două corpuri de clădire aparțînând Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Prin implementarea proiectului se vor obține clădiri eficiente energetic ușor de administrat, care să asigure, un climat interior corespunzător în ceea ce privește calitatea aerului, confortul termic, vizual și acustic atât pentru pacienți și aparțînători, cât și pentru cadrele medicale ce își desfășoară activitatea în cadrul structurii de sănătate.
Principalele lucrări care urmează a fi realizate sunt:

  • Izolarea termică a pereților exteriori;
  • Izolarea planșeului peste subsolul tehnic;
  • Înlocuirea tâmplăriei existente din PVC;
  • Înlocuirea corpurilor de iluminat actuale cu corpuri echipate;
  • Montarea de sisteme alternative de energie-panouri solare;
  • Înlocuirea conductelor de distribuție apa caldă menajeră și apă rece.

Bugetul total al contractului este de 20.688.226,9 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 14.734.349,2 lei.

Până la această dată, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Primăria Municipiului Craiova a depus un număr de 24 de aplicații . Dintre acestea,  au fost semnate 7 contracte  prin care este solicitată suma de  18.841.214,28 euro.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia

Vizualizări: 272