Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aproape opt milioane lei pentru îmbunătățirea serviciilor medicale de urgență din județul Covasna

Un nou contract de finanțare nerambursabila, monitorizat la nivel regional de ADR Centru, asigură fondurile necesare pentru dotarea cu echipamente medicale pentru Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe. Fondurile sunt alocate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 8,  Obiectivul specific 8.2B ce finanțează dezvoltarea infrastructurii sanitare din unitățile de primiri urgente (UPU). Proiectul, cu valoare totala de peste 7,88 milioane lei, va fi terminat până la finalul anului viitor și a fost semnat la sediul UPU Sfantu Gheorghe.

Acest spital din județul Covasna este cel mai important din regiune și a beneficiat de finanțare pe mai multe paliere, pentru modernizare în perioada 2007-2013 și pentru dotări noi în saloane printr-un proiect al Ministerului Sănătății semnat la finalul anului trecut. Actuala cerere de finanțare asigura fondurile necesare pentru a achiziționă echipamente medicale și pentru a îmbunătăți accesul cetățenilor la servicii de urgenta performante. Valoarea totala a inițiativei pregătite de CJ Covasna este de 7.888.157,34 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, este de 6.447.960,55 lei, respectiv 98% din valoarea eligibila a proiectului (peste 1,4 milioane euro).

Prin asigurarea fondurilor necesare proiectului „Extinderea unității de primire urgente și amenajare cale de acces ambulante la Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfantu Gheorghe” se urmărește modernizarea și tehnologizarea la nivel european al infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatura uzata fizic și moral.

Achiziția de echipamente noi și eficiente vă aduce atât o creștere calitativa a serviciilor oferite, cât și o creștere cantitativa a numărului de persoane beneficiari de servicii medicale, îmbunătățind starea de sănătate publica la nivel national, regional și local. Pe lista echipamentelor medicale care se vor achiziționă pentru dotarea UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgenta din Sfantu Gheorghe se afla 365 bucăți mobilier specific și echipamente medicale performante, alese potrivit tendințelor medicale actuale necesare acordării asistentei de urgenta. Echipamentele includ: sistem radiologic digital, ecograf general, ecograf neonatal, unitate dentara, aparat portabil ventilație artificiala, EKG portabil pe cărucior, monitor funcții vitale, monitor funcții vitale pentru nou născut, sugar, copil mic, tărgi transport pacienți, simulator complex pediatric, simulator avansat de tip adult, mobilier specific și multe altele.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 152