Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansat proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”!

Luni, 04 martie 2019, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat în cadrul unei ceremoniii lansarea proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”.

Conform premierului, semnarea finanțării proiectului „Împreună pentru o viață în siguranță” este o premisă solidă că mii de oameni - femei, bărbați și copii - vor fi protejați de violența în familie și își vor recăpăta încrederea și demnitatea, totodată este un semnal puternic că violența în familie nu este tolerată, iar atunci când apare, este important ca victimele să știe că nu sunt singure și pot fi sprijinite să revină la o viață normală.
Datele indică o creștere îngrijorătoare a cazurilor de violență domestică: 1374 de persoane și-au pierdut viața în perioada 2009-2016, ca urmare a agresiunilor suferite. Formele de agresiune sunt însă de mai multe tipuri, nu doar fizică, iar victimele violenței domestice sunt tot mai multe de la an la an.

Așadar, luni, a fost anunțată lansarea proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, proiect estimat la 11 milioane de euro și va fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman.

Cu ajutorul acestor fonduri vor fi realizate locuințe sociale, organizate într-o rețea integrată la nivel național, în care victimele violenței domestice să poată fi protejate, să primească asistență psihologică, juridică și să locuiască o perioadă de timp, până când vor putea duce o viața normală și independentă. De asemenea, aceste persoane vor fi sprijinite prin programe de formare profesională pentru a se integra profesional și social. Este esențial acest sprijin pentru că, în foarte multe cazuri, victimelor le este teamă să părăsească domiciliul pentru că nu au un loc de muncă și sunt dependente financiar de agresor. Acest program va fi dezvoltat la nivel național, prin colaborare cu autoritățile locale. Îmi doresc ca punerea lui în aplicare să înceapă în cel mai scurt timp, având în vedere că proiectul este bine pregătit și au fost deja încheiate protocoale de colaborare între Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și autoritățile locale”, a precizat Viorica Dăncilă.

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 527