Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDL - Investiții în infrastructura de educație din Buzău

Peste 150 de elevi din judeţul Buzău vor beneficia, începând de astăzi, 27 februarie, de condiţii moderne de învăţământ, datorită recepţionării Şcolii Gimnaziale Pitulicea din comuna Glodeanu Sărat.

Lucrările de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a acestei unităţi de învăţământ s-au realizat prin fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin etapa I a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Valoarea totală a investiţiei este de aproape 2 milioane de lei.

La nivelul Guvernului, privim educația ca pe un factor strategic de dezvoltare. Pentru că educaţia a fost şi va rămâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică şi o prioritate de guvernare. Este imperios necesar ca toţi copiii să beneficieze de condiţii decente în şcoli pentru că, investind în învăţământ, investim, de fapt, în noi şi în viitorul nostru”, a menţionat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

* * *

Până la această dată, prin cele două etape ale PNDL s-au realizat, la nivel naţional, 576 de unităţi de învăţământ (creşe, grădiniţe, şcoli şi licee), din cele 3.427 pentru care s-au semnat contracte de finanţare.

PNDL este un program de finanțare multianual, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ce are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, în vederea asigurării unui climat investițional atractiv pentru localitățile României.

Pot beneficia de finanțare, în cadrul PNDL, unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, respectiv comunele, municipiile şi oraşele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judeţele, precum şi unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condiţiile legii, pentru investiţiile realizate prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

Sursa: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Vizualizări: 115