Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se urmărește realizarea unui centru de cercetări al industriei de apărare, inclusiv prin accesare de fonduri europene!

Marți, 26 februarie 2019, o delegație formată din lideri a cinci federații sindicale din industria de apărare s-a întâlnit, la solicitarea acestora, la Palatul Cotroceni, cu un grup de consilieri prezidențiali.

În cadrul discuțiilor, liderii sindicali au prezentat problemele complexe cu care se confruntă industria de profil, solicitând sprijinul Președintelui României pentru acordarea statutului de industrie strategică de interes național industriei de apărare.

De asemenea, liderii de sindicat au solicitat ca programul de reorganizare a Companiei Naționale ROMARM să fie prezentat în CSAT, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării din anul 2017, iar din programele de înzestrare derulate de Ministerul Apărării Naționale, 30% să se realizeze de către industria românească de apărare.

În plus, reprezentanții federațiilor sindicale au solicitat sprijin pentru realizarea unui centru de cercetări al industriei de apărare, care să concentreze capacitățile de cercetare-dezvoltare, inclusiv prin accesare de fonduri europene.

Având în vedere importanța deosebită a industriei de apărare pentru securitatea națională și impactul social și politic al aspectelor semnalate, propunerile și concluziile discuțiilor de astăzi vor fi înaintate Guvernului României, Ministerelor Economiei și Apărării Naționale.

Administrația Prezidențială reconfirmă preocuparea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a se găsi cele mai potrivite soluții pentru revigorarea industriei românești de apărare.

Sursa: Administrația Prezidențială

Vizualizări: 336