Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou punct rutier de trecere a frontierei între Romania si Ucraina va fi deschis la Valea Viseului

În data de 5 aprilie 2008, orele 9.00, la sediul Primãriei Bistra, judetul Maramures, se va desfãsura seminarul cu tema: „Perspective ale dezvoltãrii retelei de transport rutier, feroviar si intermodal în zona de granitã România - Ucraina”.

Seminarul va avea loc în cadrul proiectului „ACCES - Elaborare de studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport trasfrontaliere în comunele Bistra România si Dilove Ucraina ”, proiect finantat prin Programul de Cooperare Transfrontalierã Romania – Ucraina PHARE CBC 2005, linie de buget Phare/2005/017-539.01.01.

Beneficiarul, Consiliul Local al comunei Bistra, va implementa acest proiect în parteneriat cu Consiliul Local al comunei Dilove, Ucraina si Consiliul Judetean Maramures.

La seminar vor participa reprezentanti ai Consiliului Judetean Maramures, Prefecturii Maramures, Primãriei Dilove Ucraina si Primãriei Bistra, precum si reprezentanti ai presei române si ucrainiene.

“Acum am schitat proiectul pentru elaborarea studiilor de fezabilitate. Pentru realizarea efectivã a lucrãrilor de infrastructurã pe ruta Zakarpatia vom elabora ulterior un al doilea proiect pentru care intentionãm sã atacãm fondurile structurale.”, a declarat primarul comunei Bistra, Vasile Bumbar.

Prin acest proiect se va întocmi setul de documentatii care sã permitã realizarea lucrãrilor de investitii necesare deschiderii unui punct rutier de trecere a frontierei între Valea Viseului si Dilove, respectiv: studiul de marketing, studiul de analiza a traficului, studiul de fezabilitate, analiza cost-beneficiu, analiza economicã si studiul de impact asupra mediului înconjurãtor.

Proiectul se va derula pe o perioadã de 16 luni, începând cu data lansãrii.

Sursa:MDLPL

Vizualizări: 181