Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finanțare pentru schimburi internaționale de experiență între IMM-uri din Europa prin programul MobiliseSME

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin biroul Enterprise Europe Network, a adus în atenția întreprinderilor din Regiunea Centru, oportunitatea de a aplica pentru finanțare în cadrul programului MobiliseSME „Mobilities for professionals and qualified employees of MSMEs”. 

Consecventă misiunii sale de a sprijini mediul de afaceri local și regional, ADR Centru aduce în atenția IMM-urilor oportunitatea de finanțare destinată perfecționării angajaților întreprinderilor, prin participarea la schimburi de experiență cu firme similare din Europa. Această finanțare se acordă prin programul „Mobilities for professionals and qualified employees of MSMEs”(MobiliseSME) care sprijină mobilitatea transfrontalieră a angajaților IMM-urilor din Europa.

Prin intermediul acestui program angajații microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii pot participa la schimburi de experiență în întreprinderi din alte state membre ale Uniunii Europene în scopul de a-și îmbunătăți competențele profesionale, de a câștiga experiență internațională și de a face schimb de bune practici. Programul de schimb între cele două companii și angajat trebuie să fie strict destinat învățării și trebuie consemnat într-un acord semnat între cele trei părți: angajat, compania angajatoare și compania-gazdă. 

Finanțarea în cadrul programului MobiliseSME acoperă costurile angajatului pe perioada unui schimb de experiență de maxim 1 lună și se acordă sub forma unei sume fixe care diferă în funcție de țara gazdă. În cazul în care schimbul durează mai mult de 1 lună, costurile vor fi acoperite de către companii. Programul este finanțat de Comisia Europeană prin intermediul European Entrepreneurs CEA-PME. În cadrul acestei sesiuni vor fi finanțate 5 aplicații. Aplicațiile vor fi depuse până în 31 martie 2019, iar schimburile de experiență vor fi efectuate și finalizate până cel târziu în 31 iulie 2019.

Întreprinderile care doresc să participe într-un astfel de schimb de personal în contextul MobiliseSME trebuie să se înregistreze pe platforma MobiliseSME Matchmaking Platform și să depună aplicația până cel târziu în 31 martie 2019. Procedura implică: înregistrarea întreprinderii pe platforma MobiliseSME Matchmaking, publicarea intenției de a găzdui un angajat, de a trimite propriul angajat la o altă companie sau de a colabora cu o altă companie interesată, analiza potențialului de colaborare între cele două companii și angajatul vizat, semnarea acordului între cele trei părți și trimiterea acestuia finanțatorului. După aprobare angajatul va fi invitat de către European Entrepreneurs CEA-PME să semneze contractul de finanțare. Grantul va fi acordat în două tranșe: 30% la semnarea contractului, iar diferența de 70% va fi plătită la finalizarea schimbului de experiență. 

Informații suplimentare privind programul MobiliseSME, condițiile de participare, sumele acordate în funcție de țară, precum și alte informații importante pot fi obținute aici

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 335