Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Contracte semnate în valoare de 3,1 mld euro

Progresele înregistrate de echipa care gestionează Programul Operațional Capital Uman (POCU) au fost prezentate în cadrul Comitetului de Monitorizare reunit vineri la București, în prezența reprezentanților Comisiei Europene, Ministerul Finanţelor Publice și ai altor instituții implicate în implementarea acestui Program.

Conducerea POCU a prezentat stadiul la zi al implementării Programului, astfel:

  • 1.000 contracte semnate, însumând o valoare de 3,1 mld euro (64% din alocare); 
  • 810 mil. euro valoarea plăților făcute către beneficiarii de fonduri europene prin POCU; 
  • 3,9 mld. euro valoarea apelurilor de proiecte lansate (76% din alocare); 
  • 1,4 mld. euro valoarea apelurilor aflate în pregătire.

Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operațional Capital Uman a dezbătut, totodată, modalități prin care se poate eficientiza și mai mult procesul de implementare dar și procesarea plăților către beneficiari.

În cadrul CM POCU a fost prezentată și noua viziune de comunicare a Ministerului Fondurilor Europene.

S-a anunțat lansarea unui nou site instituțional, la începutul lunii viitoare, care va reflecta întreaga activitate cu relevanță în comunicarea publică dar și cu beneficiarii de fonduri europene, astfel încât ministerul să poată asigura premisele unui mai bun dialog cu piața și, totodata, a unei transparențe sporite la nivelul fiecărui Program gestionat.

Programul Operațional Capital Uman este cel mai mare program românesc finanțat din Fondul Social European. Cu o alocare de 4.3 mld euro, POCU finanțează proiecte în domenii precum resurse umane, sănătate și educație.

Sursa: Pagina oficială de facebook a Ministerului Fondurilor Europene

Vizualizări: 338