Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Două dintre facultățile Universității de Vest se extind prin POR. Construcții și dotări în valoare de 4 milioane de euro

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Universitatea de Vest din Timișoara au semnat marți, 19 februarie 2019, la sediul UVT, contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere spații de învățământ existente pentru Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Muzică și Teatru”.
 
Cele două facultăți ale Universității de Vest vor beneficia de noi spații de învățământ în urma extinderii, prin construirea unor noi corpuri de clădire în zona Oituz - un proiect în valoare de 4.075.993,74 euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 3.941.093,26 euro. Peste 1.000 de studenți se vor bucura de infrastructura de educație extinsă și de dotări moderne.

Proiectul este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional (Regio-POR) 20142020, Axa prioritară 10 –  Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Obiectiv Specific 10.3 - Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

Investiția cuprinde extinderea infrastructurii educaționale pentru Facultatea de Arte și Design și pentru Facultatea de Muzică și Teatru – realizarea de spații expoziționale și de creație, ateliere și laboratoare, săli de curs, o sală multimedia etc.  Este prevăzută, de asemenea, dotarea cu echipamente didactice specifice.

Valoarea totală a proiectului este de 19.006.358,79 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile - 18.377.317,88 lei. Perioada de implementare este de 46 de luni.

Este practic și un proiect de regenerare urbană. Acea zonă, Oituz, este într-o reașezare din punct de vedere al dezvoltării urbane. În cadrul Programului Operațional Regional, Axa 10 este o axă dedicată universităților. În general, educația a fost suprascrisă cu proiecte, a fost suprascrisă cu peste 500% față de valoarea alocată. Ne dorim să găsim resurse pentru a finanța toate proiectele. Îmi doresc ca în curând să ne și bucurăm de aceste edificii”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest

Vizualizări: 132