Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Situația fondurilor europene alocate mediului rural

Luni, 18 februarie 2019, în cadrul intervenției avute la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a prezentat situația fondurilor europene alocate mediului rural.

Ministrul a arătat că, pe lângă investițiile în agricultură, pentru dezvoltarea rurală sunt asigurate din bani europeni investiții pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere și sociale, care înseamnă finanțarea de proiecte pentru construirea de drumuri județene și comunale dar și valorificarea atracțiilor turistice, construcția, reabilitarea, modernizarea și echiparea de școli și grădinițe sau asigurarea de servicii medicale accesibile populației din zonele rurale ale țării.

În ceea ce privește următoarea perioadă de programare, a fost subliniat faptul că pentru mediul rural au fost stabilite intervenții complementare din Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și Fondul Social European.

În același timp, a fost amintită susținerea inițiativei private și a antreprenoriatului, în scopul diversificării economice la nivel rural.

Totodată, a fost prezentată situația la zi a fondurilor europene, arătând că România a primit 8 miliarde euro de la Comisia Europeană în actuala perioadă de programare, ceea ce ne clasează la un procent distanță de media UE, care este de 28 %, iar MFE a lansat apeluri de proiecte într-un procent de 90% din alocarea României.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 678