Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: A fost anunțată data sesiunii de depunere pentru infrastructura secundară de irigații, submăsura 4.3!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat data de deschidere de primire a proiectelor de investiții aferente submăsurii 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructură de irigații, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Sesiunea se desfășoară în perioada 6 februarie 2019, ora 9:00 –31 august 2019, ora 16:00și are o alocare financiară anuală de 200 milioane euro. Pragurile de calitate ale proiectelor diferă în fiecare lună, începând de la 70 de puncte în prima etapă lunară (06 – 28 februarie 2019)și ajungând până la pragul minim de 20 de puncte în ultima etapă lunară (01– 31 august2019).

„În această sesiune acordăm finanțare de până la1.000.000 euro pentru fiecare proiect de investiții în sistemele de irigații. Fondurilesunt 100% nerambursabile și se acordă pentrumodernizarea infrastructurii secundare de irigații, a clădirilor aferente stațiilor de pompare de punere sub presiune, precum și racordarea acestora la utilități, inclusiv construcția şi modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat. În cadrul investițiilor, se pot achiziționa echipamente de irigat în limita a 30% din valoarea eligibilă a unui proiect. În ultimele săptămâni, am avut o serie de întâlniri cu OUAI-urile din teritoriu și am constatat interesul crescut al beneficiarilor de a depune noi cereri de finanțare. Vă asigur că  Agenția este pregătită pentru implementarea tehnică și financiară a proiectelorde reabilitare a infrastructurii secundare de irigații, acesta fiind un obiectiv strategic de maximă importanță pentru agricultura României.”, a precizat Adrian Chesnoiu, Directorul general al AFIR.

Cererile de finanțare se depun on-line pe pagina de internet a Agenției, www.afir.info, până în data de 31august 2019, ora 16:00 sau până la epuizarea fondurilor disponibile.

Sursa: Agenția pentru Finanțaea Investițiilor Rurale

Vizualizări: 225