Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Începe reabilitarea școlilor din Regiunea Centru cu fonduri REGIO

 Investițiile demarate la cinci școli din județele Brașov, Mureș și Sibiu – Regiunea Centru – vor fi susținute din fonduri europene, ca urmare a semnării proiectului gestionat la nivel regional de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin care titularul – Ministerul Educației Naționale – împreună cu administrația publică locală vor utiliza aproape zece milioane lei pentru îmbunătățirea condițiilor din aceste unități educaționale. Școlile din comunele Augustin, Bran, Sinca Veche (Brașov), Ceuasu de Câmpie (Mureș) și Bradeni (Sibiu) beneficiază de posibilitatea de a-și achiziționa dotări și echipamente, și de a-și finanță, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, lucrările de reabilitare a clădirilor inclusiv unele construcții noi. Este vorba de proiectul cu denumirea ”Construcții școli”, având cod MySMIS 125158, a cărui valoare totală alocată Regiunii Centru este de peste 9,7 milioane lei. 
  
 Finanțarea este acordată în cadrul Axei Prioritare 10 a Programului REGIO 2014-2020, pentru investiții privind dezvoltarea infrastructurii prin construirea și dotarea unor noi spații pentru școli și licee care funcționează în clădiri ce nu mai prezintă siguranță în exploatare, sunt amplasate în construcții ce fac obiectul retrocedării sau au spații insuficiente și inadecvate pentru educația de nivel primar și mediu. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de participare a populației școlare din învățământul obligatoriu la un sistem educațional de înaltă performanță, care să asigure resursele umane necesare unei dezvoltări socio-economice durabile. Obiectivul specific al proiectului constă în asigurarea unei oferte educaționale adecvate, accesibile și de calitate, în liceele și școlile cuprinse în proiect, prin reabilitarea, modernizarea infrastructurii educaționale și dotarea acestora cu mobilier școlar. Atingerea obiectivului specific al proiectului se va realiză prin construirea de clădiri adecvate, dar și prin reabilitarea și modernizarea spațiilor destinate procesului educațional, precum și dotarea acestora cu mobilier specific învățământului școlar. 
  
 Lucrările și dotările vizate includ refacerea instalațiilor electrice, montarea unor becuri LED cu consum redus de energie, montarea la exterior a unor corpuri de iluminat cu senzori de mișcare, montarea unor baterii de lavoar cu senzori, montarea sau înlocuirea centralelor termice cu unele mai performanțe și termoizolarea corespunzătoare a clădirii iar climatizarea spațiilor se va efectuă exclusiv în mod natural. 

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 362