Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Planul de investiții pentru Europa: Noi împrumuturi pentru sprijinirea femeilor antreprenor din România

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă Garanti Bank România un împrumut în valoare de 22,3 milioane euro pentru a sprijini firmele din România. Din valoarea împrumutului, 5 milioane euro se alocă femeilor antreprenor, sumă care va fi suplimentată cu 5 milioane euro din partea Garanti Bank. Această tranzacție este sprijinită de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul financiar al Planului de investiții pentru Europa, numit și „Planul Juncker”.

  • Prima tranșă a împrumutului BEI dedicat femeilor antreprenor din UE
  • Se preconizează că aproximativ 260 de IMM-uri și întreprinderi cu capitalizare medie vor beneficia de valoarea totală a împrumutului, care va sprijini 6 100 de locuri de muncă

Această tranșă inovatoare a împrumutului va oferi acces la o sursă de finanțare mai favorabilă pentru femeile antreprenor care reprezintă întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și întreprinderi cu capitalizare medie. Pentru a avea acces la aceste împrumuturi, întreprinderile trebuie să fie deținute în proporție de peste 50 % de una sau mai multe femei, ori să fie deținute în proporție de 26 % până la 50 % de una sau mai multe femei, iar funcția de director general, director administrativ sau director financiar să fie deținută de o femeie.

Promovarea egalității de gen și a diversității face parte din obiectivul BEI de a garanta că proiectele pe care le finanțează sunt în beneficiul tuturor membrilor comunității. Această operațiune, primul împrumut intermediat al BEI în UE care sprijină în mod specific antreprenoarele, va susține participarea femeilor ca actori economici esențiali și este în conformitate cu Strategia BEI privind egalitatea de gen și emanciparea economică a femeilor.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 243