Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul proiect din tara care vizeaza renovarea si dezvoltarea satelor

Prima cerere de finanţare, din cadrul întregii ţări, pentru „Renovarea şi dezvoltarea satelor” (Măsura 322) a fost depusă, în 17 martie, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Maramureş, arondat Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 6 Satu Mare.

Proiectul a fost depus de către consiliul local Ocna Şugatag şi vizează reabilitarea şi modernizarea drumului vicinal din localitatea Şugatag, judeţul Maramureş. Lungimea drumului propus pentru modernizare este de peste 7 km.

Valoarea totală eligibilă a cererii de finanţare se ridică la 917.000 Euro.

Proiectul depus, va fi finanţat 100% din fonduri nerambursabile oferite prin Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) deoarece este o investiţie de utilitate publică şi nu va genera profit.

În cadrul Măsurii 322 se vor finanţa proiecte de investiţii care vizează infrastructura rurală (drumuri, canalizare, apă, gaze, curent electric, colectarea gunoiului), dar şi reabilitarea clădirilor de patrimoniu, centrului civic al comunelor, înfiinţarea de servicii pentru populaţia rurală.

Beneficiarii acestei măsuri sunt în primul rând autorităţile locale, ONG-uri, instituţii de cult dar şi persoane fizice.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 142