Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou centru de servicii sociale la Ocna Sibiului

Conform unui comunicat publicat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, a fost semnat proiectul de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru realizarea de investiții în domeniul social, pentru „Centrul de servicii Ocna Sibiului”. Se vor utiliza peste trei milioane lei, din care mai mult de 2,9 milioane lei fonduri nerambursabile de către structură partenerială dintre Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Ocna Sibiului și Asociația AS 2001 Albă Iulia, pentru reabilitarea, extinderea și schimbarea destinației unei clădiri în centru de zi fără componență rezidențială. 

Finanțarea este acordată în cadrul Axei Prioritare 8 a Programului REGIO 2014-2020, pentru investiții în infrastructura socială care contribuie la dezvoltare, la nivel regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială, prin îmbunătățirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale.

Obiectivul general al acestei cereri de finanțare urmărește creșterea calității vieții și facilitarea participării persoanelor vârstnice cu dizabilități, la activități recreative și de integrare socială în cadrul noului centru de zi. Concret, prin acest proiect se dorește creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale pentru grupul vulnerabil de persoane vârstnice din orașul sibian. Locul de implementare a proiectului  este în satul Toparcea, str. F.S. nr. 200, unde o clădire neutilizata va fi transformată în centru de zi, iar o parte din cetățenii întregului oraș vor beneficia de serviciile unității de îngrijire la domiciliu, nou înființate.

Se estimează că peste 150 de persoane vor beneficia, începând cu noiembrie 2020, când se va finaliza proiectul, de o infrastructura socială de zi reabilitată și modernizată, precum și de noile servicii de îngrijire. Acestea vor fi asigurate cu sprijinul partenerilor din cadrul Asociației albaiuliene AȘ 2001. Pentru cel puțin 50 dintre persoanele vârstnice ale orașului Ocnă Sibiului, serviciile echipei din cadrul acestei asociații vor fi extrem de importante pentru supraviețuire. Investițiile în dotările necesare infrastructurii sociale contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel local, reducând inegalitățile și îmbunătățind accesul la servicii de calitate în domeniu.

Valoarea totală a proiectului este de 3.071.685,73 lei (aproape 680.000 euro), din care 2.922.086,58 lei (peste 646.000 euro) fiind fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului. 

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru 

Vizualizări: 198