Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aeroport Timișoara: 6,5 milioane euro pentru un nou terminal

Marți, 18 decembrie 2018, a fost semnat contractul de finanțare pentru accesarea fondurilor europene pentru construirea unui nou terminal destinat pasagerilor care sosesc de pe cursele externe.

Valoarea totală a investiției este de 30,3 milioane de lei, din care aproximativ 50% va fi din fonduri proprii ale Aeroportului, iar restul – fonduri europene și fonduri ale Ministerului Transporturilor.

Această investiție este una extrem de importantă pentru Aeroportul Timișoara deoarece este cea mai mare sumă investită în ultimii ani în infrastructura aeroportuară. Mai mult decât atât, acest terminal face parte din planul de investiții al Aeroportului, deoarece în prezent este în pregătire și documentația pentru noul terminal de sosiri externe.

Noul terminal va fi o clădire modernă, după ultimele standarde în materie de siguranță și securitate. Construcția Terminalului va demara la începutul anului viitor și are o durată de execuție de 12 luni. Terminalul va avea o suprafață desfășurată de 4.383 mp, 3 fluxuri de pasageri, 3 sisteme de benzi de bagaje și 10 puncte de control al documentelor, 3 puncte de control vamal. Terminalul pregătește aeroportul pentru a susține un flux de aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, cifră estimată pentru următorii ani.

Sursa: www.aerotim.ro

Vizualizări: 114