Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Banca Europeană de Investiții sprijină extinderea rețelei de difuzare a televiziunii digitale terestre în România

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut în valoare de 9,78 milioane de euro companiei publice Societatea Națională de Radiocomunicații S.A. (Radiocom) din România pentru a finanța parțial digitalizarea infrastructurii naționale de difuzare pe cale terestră. Această tranzacție este susținută prin Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul financiar al Planului de investiții pentru Europa.

Acest proiect sprijină introducerea unei rețele de difuzare a televiziunii digitale, bazată pe standardul DVB-T2, pentru a permite trecerea de la distribuția TV analogică la cea digitală terestră. Se urmărește ca rețeaua, care va fi implementată în 228 de stații de difuzare, să transmită semnalul operatorului național de televiziune cu acces liber care acoperă aproximativ 94 % din populația țării și 81 % din teritoriul său. Investițiile vor contribui, de asemenea, la o utilizare mai eficientă a foarte valorosului spectru de frecvențe radio.

Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, a declarat: „Prin acest nou acord, Planul Juncker aduce o schimbare foarte vizibilă în viața de zi cu zi a românilor, oferind o mai bună calitate a televiziunii în casele lor. Sunt foarte mândră de acest nou proiect al FEIS și nu pot decât să încurajez România să profite într-o mai mare măsură de oportunitățile deosebite oferite de Planul Juncker pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă în țară dar și pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor.”

Vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, a declarat: „Împrumutul de la BEI va finanța digitalizarea difuzării pe cale terestră a programelor publice în conformitate cu politicile naționale și europene, sprijinind tranziția televiziunii către difuzarea digitală. Acest lucru va facilita dezvoltarea societății informaționale în beneficiul populației din România.”

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România 

Vizualizări: 98