Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bucharest Start-Up City: Finanțări de 50.000 euro pentru start-up-urile din București

Primarul General, Gabriela Firea, și președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, au semnat Protocolul de Colaborare între Municipiul București și CNIPMMR, pentru programul municipal „Bucharest Start Up City".

Obiectivul programului îl reprezintă finanțarea de start-up-uri, implicarea tinerilor în antreprenoriat, dar și susținerea mediului privat. 

Protocolul de colaborare dintre cele două instituţii prevede 4 programe de susţinere a mediului privat şi a tinerilor antreprenori, Bucharest Start-up City fiind primul dintre acestea.
Celelalte trei proiecte, care vor fi implementate intr-o etapă ulterioară, sunt:

  1. Dezvoltarea de incubatoare pentru susţinerea antreprenoriatului;
  2. Înfiinţarea în parteneriat a Agenţiei de Business;
  3. Implementarea în parteneriat a unor instrumente financiare (inclusiv fonduri europene), alături de alţi actori relevanţi (instituţii bancare), (așa cum este prevăzut în Programul de Guvernare Locală 2016-2020, este necesară cooperarea dintre administrația publică – partenerii sociali- mediul privat, pentru dezvoltarea inteligentă a orașului).

Vom finanța din bugetul anului viitor 200 de 'start-up'-uri, valoarea totală a programului fiind de 10 milioane euro. Valoarea maximă acordată unei afaceri va fi de 50.000 de euro și estimăm că, prin această inițiativă, vom crea aproximativ 400 de locuri de muncă. Totodată, vom oferi asistenta instituțională și suport în dezvoltarea afacerilor, iar cheltuiala banilor publici va fi monitorizată. Doresc să subliniez că vor fi acceptate inițiative din toate domeniile, criteriul de bază fiind calitatea și dorința întreprinzătorilor de a implementa un plan de afaceri viabil", a declarat primarul general.

Sursa: Primăria Capitalei

Vizualizări: 1599