Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect transfrontalier în domeniul educatie

Scoala Ion Creangã din Iasi va lansa oficial, joi, 27 martie 2008, în parteneriat cu Liceul Mihai Eminescu din Chisinãu, un proiect educational finantat de Uniunea Europeanã prin Programul de Vecinãtate România – Moldova 2004 – 2006, Phare CBC 2005.

Scolile implicate în realizarea proiectului ce se va derula sub genericul "Cultura individualã si colectivã – valoare europeanã" sunt interesate sã valorifice potentialul educativ al patrimoniului cultural identificat pe ambele maluri ale Prutului pentru a veni în întâmpinarea dorintei tinerei generatii de a-si ridica nivelul de culturã prin cunoasterea nemijlocitã a acestor valori. Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni. Grupul tintã este format dintr-un numãr de 80 elevi, coordonati de 9 cadre didactice din cele douã scoli.

Grupul din Republica Moldova care va sosi la Iasi pe data de 27 martie este format din 20 de elevi si 5 profesori. Ei vor participa, timp de trei zile, împreunã cu elevi si cadre didactice de la Scoala Ion Creangã, la activitãti didactice demonstrative, precum si la o activitate extrascolarã desfãsuratã în parteneriat cu Complexul Muzeal National „Moldova” din Iasi. Va avea loc o excursie de studiu în judetele Iasi si Botosani; vor fi vizitate si alte obiective culturale din orasul Iasi. Tot acum va fi lansatã revista scolarã „Rãdãcini”, realizatã în parteneriat de cãtre elevii si cadrele didactice implicate în proiect.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 177