Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sediul Ministerului Afacerilor Interne va fi reabilitat și modernizat cu bani europeni

În ședința de vineri, 7 decembrie 2018, Guvernul a adoptat Hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea sediului Ministerului Afacerilor Interne din Piața Revoluției nr. 1A București.
În urma auditului energetic efectuat asupra imobilului, construit în anul 1940, a reieșit necesitatea renovării prin termoizolare și etanșare, ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie și asigurarea unui confort sporit pentru personalul MAI.

Aprobarea Hotărârii de Guvern va permite reabilitarea termică a imobilului prin termosistem pe interior a fațadelor cu valoare istorică și pe exterior a fațadelor din curțile interioare. De asemenea, vor fi adăugate echipamente pentru surse de energie regenerabilă și vor fi modernizate sistemele de instalații pentru a eficientiza consumul de energie. În plus, vor fi realizate lucrări de consolidare ale structurii de rezistență a imobilului, de modernizare a spațiilor, recondiționare a unor finisaje interioare ale pereților și pardoselilor, înlocuire de finisaje ale pardoselilor, pereților și tavanelor, înlocuire tâmplării interioare (uși și ferestre).

Valoarea totală a investiției este estimată la suma de 322.147 mii lei, fondurile urmând să fie alocate prin Programul Operațional POR/2017 – Axa prioritară 3, precum și de la bugetul de stat, prin bugetul MAI, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație. Durata de realizare a investiției este de 48 de luni.

În cadrul eforturilor de la nivelul Uniunii Europene în materie de schimbări climatice și energie, România s-a angajat prin Programul Național de Reformă să obțină o reducere de 19% a consumului primar de energie până în 2020 prin îmbunătățirea eficienței energetice. O contribuție semnificativă la atingerea acestui obiectiv o va avea renovarea imobilelor având în vedere că sectorul clădirilor este responsabil de 40% din consumul total de energie.

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne

Vizualizări: 233