Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul pentru mediul de afaceri propune crearea unei rețele europene de incubatoare de afaceri și adaptarea cadrului de funcționare a IMM-urilor la realitățile lumii digitale

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a participat, miercuri, la Bruxelles, la reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene, organizată cu scopul de a pregăti viitoarea Președinție a Consiliului Uniunii Europene și de a discuta prioritățile acesteia.

Reuniunea Colegiului Comisarilor Uniunii Europene cu guvernul statului membru care urmează să dețină Președinția Consiliului Uniunii Europene este organizată, în mod tradițional, înaintea începerii mandatului semestrial.

Unul dintre pilonii pe care se bazează prioritățile României este asigurarea convergenței și coeziunii economice, sociale și teritoriale. Acest concept vizează dezvoltarea durabilă și echitabilă pentru toți cetățenii și statele membre, prin promovarea conectivității, a digitalizării, a cooperării regionale, a stimulării antreprenoriatului și a competitivității industriei europene.

Pe aceleași coordonate au fost și propunerile recente ale MMACA: crearea unei rețele europene de incubatoare de afaceri și adaptarea cadrului de funcționare a IMM-urilor la realitățile lumii digitale.

Sursa: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat 

Vizualizări: 323