Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cluj: Finanțare europeană pentru un sistem de detectare a cancerului

Un proiect din România a fost selectat pentru cea mai recentă rundă de finanțare prin Instrumentul pentru IMM-uri (parte a programului Orizont 2020), care include în total 246 proiecte din 24 de țări. Finanțarea de 50.000 euro va sprijini Artificial Intelligence Expert (AIE) din Cluj-Napoca să dezvolte un sistem bazat pe inteligență artificială, pentru detectarea cancerului în formă incipientă.

Fondurile alocate vor ajuta AIE în primele demersuri, precum stabilirea de parteneriate, efectuarea de studii sau stabilirea unei strategii optime de business pentru a aduce pe piață produsul final - AI-MICADIS - și a asigura astfel succesul acestui proiect.

În total, cele 246 de proiecte vor primi o finanțare de 12,2 milioane euro, prin intermediul programului Orizont 2020, pentru a accelera dezvoltarea lor și a lansa mai rapid pe piață soluțiile inovatoare pe care le propun.

Majoritatea companiilor selectate pentru finanțare sunt din sectoarele Tehnologiei informației și comunicațiilor (ITC), sănătate și inginerie. Cele mai multe sunt din Spania (33), Italia (28) și Elveția (23). Proiectele vizează o gamă variată de domenii, de la sistemele de reducere a noxelor la vehicule comerciale, reciclarea materialelor lemnoase sau exploatarea datelor digitale, la securitatea cibernetică și nu în ultimul rând tratarea cancerului.

În total, Comisia Europeană a primit 2.111 propuneri în cadrul apelului de proiecte încheiat în septembrie 2018. Următorul apel prin Instrumentul pentru IMM-uri (Faza 1) este deschis până la data de 7 noiembrie 2019.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România 

Vizualizări: 114