Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Restaurarea Filarmonicii de Stat Arad va fi finanțată cu fonduri europene în valoare de aproximativ 16 milioane lei

Joi, 1 noiembrie 2018, la sediul Primăriei Municipiului Arad, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Primăria Municipiului Arad au semnat contractul de finanțare pentru proiectul:

  • Reabilitare învelitoare, faţadă principală şi sală de spectacole la Filarmonica de Stat Arad - Beneficiar: Primăria Arad.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014- 2020, Axa prioritară 5 – Imbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural – apel dedicat proiectelor nefinalizate. În cadrul apelurilor de proiecte nefinalizate se finanțează proiecte cu lucrări demarate, cu contracte de execuție încheiate.

Proiectul semnat joi de către Primăria Municipiului Arad ,,Reabilitare învelitoare, faţadă principală şi sală de spectacole la Filarmonica de Stat Arad” va fi implementat pe parcursul a 6 luni.

Scop: finanțarea lucrării deja executate de restaurare a fațadei principale, a celor două săli de spectacole (Sala Mare și Sala Mică) și a vitraliilor. De asemenea, se finanțează reabilitarea curții interioare, reabilitarea subsolului, refacerea instalațiilor, construirea unui ascensor și montarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități, precum și digitizarea obiectivului de patrimoniu.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 15.796.833,45, iar valoarea totală a acestuia este de 17.178.539,97 lei.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 59