Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Reabilitare termică și investiții pentru reducerea consumurilor energetice pentru confortul pacienților

Joi, 1 noiembrie 2018, la sediul ADR Centru din Albă Iulia, a fost semnat proiectul de finanțare, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, destinat îmbunătățirii gestionarii energiei și reducerii consumurilor de energie de la Spitalul Orășenesc Ocna Mureș, având că beneficiar direct această instituție medicală a orașului, iar că beneficiari indirecți, pacienții și medicii. Valoarea totală a cererii de finanțare este de peste 1,3 milioane euro, sumă nerambursabila obținută fiind de circa un milion euro. Investițiile vor fi susținute prin Prioritatea de Investiții 3.1.B ce vizează îmbunătățirea eficienței energetice în clădirile publice cu fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020. 
  
Cererea de finanțare pentru proiectul ”Cresterea eficienței energetice în clădirea Spitalului Orășenesc Ocna Mureș” are ca obiectiv reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice, pe lângă implementarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile și gestionarea inteligență a consumurilor energetice. Toate acestea se realizează în scopul scăderii emisiilor poluante și creșterii calității vieții în oraș. Clădirea Spitalului Orășenesc Ocna Mureș, are o suprafața construită desfășurată totală de 4.518 mp, iar proiectul prevede lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă, a sistemului de încălzire și producere a apei calde de consum. Vor fi derulate lucrări ce vizează:

  • instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu;
  • lucrări de reabilitare a instalației de iluminat și măsuri conexe;
  • va fi reparat acoperișul tip terasă, inclusiv sistemul de colectare și evacuare a apelor pluviale;
  • refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție;
  • repararea trotuarelelor de protecție;
  • crearea facilităților de acces, prin adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități;
  • procurarea și montarea de lifturi, lucrări specifice necesare obținerii avizului ISU;
  • reabilitarea/modernizarea instalației electrice;
  • înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate;
  • lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare;
  • lucrări de modernizare a instalației paratrăsnet. 

Durată de derulare a investițiilor este prevăzută să se încheie la finalul lunii aprilie 2023, fiind necesare fonduri totale în valoare de circa 5,937 milioane lei (peste 1,3 milioane euro), din care aproape 4,64 milioane lei (peste un milion euro) fiind fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului. 

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 141