Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul ESPON 2013 Reteaua Europeana de Observare a Dezvoltarii si Coeziunii Teritoriale

A fost semnat Acordul de implementare al Programului ESPON 2013

László BORBÉLY, ministrul dezvoltării lucrărilor publice şi locuinţelor a semnat,
miercuri, 12 martie 2008, din partea României, “Acordul între Statele Membre ale UE, Statele Partenere şi Marele Ducat de Luxemburg, având rolul de Autoritate de Management şi Autoritate de Certificare, privind implementarea Programului Operaţional ESPON 2013".

Programul ESPON 2013 este primul dintre cele 11 programe de cooperare teritorială europeană gestionate, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor care a căpătat temei legal de implementare prin semnarea acestui acord. Totodată, a fost asigurat şi temeiul financiar pentru participarea cercetătorilor români din domeniul dezvoltării teritoriale, ca urmare a efectuării transferului contribuţiei naţionale pe anul 2007 la bugetul comun al programului, de 45 milioane de euro.
La realizarea de proiecte în cadrul programului ESPON 2013 cercetătorii români participă alături de parteneri de prestigiu din comunitatea de cercetare europeană.

Pentru a asigura corecta gestionare a fondurilor europene principalele obligaţii ale României sunt organizarea unui sistem eficient de management şi control financiar al Programului ESPON 2013 şi constituirea Punctului de Contact ESPON în România.
Sursa: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Vizualizări: 88