Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se pot depune proiectele pentru sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor lansează cererea deschisă de proiecte, cu termen limită, pentru Axa 4 a Regio-Programul Operaţional Regional “Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”, domeniul major de intervenţie 4.3. – „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”.

În cadrul acestui domeniu, vor fi eligibile proiectele care vizează:

  • construirea/ extinderea/ modernizarea spaţiilor de producţie/ prestare servicii ale microîntreprinderii;
  • achiziţionarea de echipamente şi tehnologii noi, moderne, pentru activitatea de producţie, prestare servicii, construcţii a microîntreprinderii;
  • achiziţionarea de sisteme IT (hardware şi/sau software);

Alocarea financiară disponibilă pentru acestă primă cerere de proiecte este de 39,43 milioane euro. Alocarea financiară orientativă pentru perioada 2007-2013, pentru domeniul de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” este de 200,09 milioane euro (Fondul European de Dezvoltare Regională).

Beneficiarii eligibili în cadrul acestui domeniu de intervenţie sunt societăţi comerciale şi societăţi cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, conform legislaţiei în vigoare.

În cadrul acestui domeniu de intervenţie se aplică prevederile Schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea microîntreprinderilor.

Începând de joi, 13 martie, cele 8 Agenţii pentru Dezvoltare Regională pot primi cereri de finantare până pe data de 16 iunie a.c., orele 16.00.
Descarca Ghidul Solicitantului
Sursa: AM POR

Vizualizări: 66