Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectele europene pentru îmbunătățirea accesului cetățenilor la internet de mare viteză au fost discutate cu Comisia Europeană

O delegație guvernamentală s-a întâlnit, în data de 16 octombrie, la Ministerul Fondurilor Europene, cu reprezentanții Comisiei Europene pentru o analiză a portofoliului de proiecte ce vizează îmbunătățirea accesului cetățenilor la internet de mare viteză.

Au fost prezentate apelurile lansate de Ministerul Fondurilor Europene, care sprijină dezvoltarea serviciilor de internet de mare viteză, precum și condițiile prevăzute de ghidurile solicitantului pentru a asigura utilizarea eficientă a fondurilor europene și accesul la internet al gospodăriilor din zonele vizate de aceste intervenții.

Reprezentantul MFE a arătat că Ministerul Fondurilor Europene a lansat, la începutul lunii, prin Programul Operațional Competitivitate (POC), apelul „Îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet”, prin care 168.000 gospodării din 15 județe vor avea acces la internet de calitate. (Pentru informații suplimentare, click aici)

Un proiect important demarat în perioada precedentă de programare și continuat în actuala perioadă, tot prin POC, este RO-NET. 400.000 locuitori din 783 localități vor avea acces la internet de mare viteză datorită acestui proiect. (Pentru informații suplimentare, click aici)

Discuțiile au vizat, de asemenea, aspecte legate de abordarea pe care Guvernul României o are în acest domeniu pentru viitoarea perioadă de programare.

Din acest punct de vedere, Dna. Toader a arătat că dezvoltarea infrastructurii de comunicații, precum și diversificarea și îmbunătățirea serviciilor de internet oferite cetățenilor sunt o prioritate pentru România atât în perioada de programare 2014-2020, cât și pentru exercițiul financiar post-2020. De asemenea, a punctat că eficiența proiectelor în acest domeniu depinde de capacitatea tuturor factorilor implicați - instituții publice și operatori privați - de a colabora pentru identificarea celor mai potrivite soluții și pentru sprijinirea în implementare a acestor proiecte. „Contăm inclusiv pentru pregătirea documentelor de programare post-2020 pe buna colaborare cu MCSI, MADR, Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii și suntem deschiși pentru un dialog cu mediul privat pentru identificarea priorităților României în domeniul tehnologiei informațiilor”, a adăugat Mihaela Toader.

Sursă: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 74