Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Notă de clarificare privind utilizarea semnăturii electronice în cadrul proiectelor finanțate din PNDR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale  a emis miercuri, 10 septembrie, o notă de clarificare în care agenția își exprimă acordul de folosire a semnăturilor digitale/electronice pe documentele în format electronic, pentru o bună și simplificată funcționare.

  • În conformitate cu prevederile naționale și cu cele comunitare în vigoare, privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale acceptă semnături digitale/ electronice extinse aplicate pe documentele în format electronic, transmise de către solicitanți și beneficiari ai fondurilor nerambursabile acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală ( PNDR).
  • Documentele electronice care vor fi depuse on-line la AFIR trebuie să fie încărcate în format PDF și să nu fie codificate de către semnatar (codificare cu chei criptografice private).
  • De asemenea, în conformitate cu prevederile legale, înscrisul în formă electronică, căruia i s-a încorporat/ ataşat/ asociat logic o semnătură electronică, recunoscut de către cel căruia i se opune, are acelaşi efect ca actul autentic între cei care l-au subscris şi între cei care le reprezintă drepturile.
  • În acest sens, toate documentele electronice care conțin semnătură digitală extinsă și necodificată pot fi transmise/ încărcate electronic pe portalul AFIR în cadrul documentelor întocmite de solicitanți/ beneficiari aferente Cererii de Finanțare, a Cererii de Plată, al Dosarului de achiziție, precum și în comunicări oficiale cu Agenția.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 326