Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sprijin UE în vederea consolidării unui lanț valoric industrial în domeniul materialelor avansate pentru baterii

Luni, 8 octombrie, în contextul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, vicepreședintele Comisiei Europene Maros Sefcovic, responsabil pentru Uniunea energiei, și comisarul european Corina Creţu, responsabil pentru politica regională, au participat la lansarea unui parteneriat inter-regional în sectorul bateriilor.

Acțiunea-pilot va fi operațională până la finalul anului 2019, parteneriatul beneficiind de sprijinul unor echipe speciale constituite în cadrul Comisiei, ce vor include experți din diverse departamente tematice, precum și de cel al unor experți externi specializați în modelarea financiară, planuri de afaceri sau drepturi de proprietate intelectuală.

Este o veste foarte bună, acum chiar înainte de prima aniversare a Alianței UE în sectorul bateriilor. Acest parteneriat va juca un rol esențial în viitorul producției de baterii din UE, o piață care s-ar putea dezvolta pentru a atinge un volum de 250 miliarde de euro anual, până în anul 2025, și asta doar în Europa. UE poate deveni un lider pe această piață, iar parteneriatul ne va oferi sprijinul necesar pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat vicepreședintele Sefcovic.

Speranța mea este ca acest nou parteneriat să inspire și să determine și alte regiuni să utilizeze cât mai eficient sprijinul UE în direcția consolidării lanțului valoric european din sectorul bateriilor în anii ce vin, sprijin inclus în noua generație de programe din cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2021-2027”, a adăugat la rândul său comisarul Crețu.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România 

Vizualizări: 109