Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Reglementarea Omnibus: Au fost adoptate reguli mai simple pentru utilizarea fondurilor UE

Începând cu data de 2 august 2018, a intrat în vigoare reglementarea Omnibus, care:

  • va modifica regulamentul financiar existent;
  • stabilește cadrul general pentru gestionarea bugetului, precum și o serie de acte care reglementează programele multianuale ale UE în diverse domenii, inclusiv politica de coeziune;
  • revizuiește normele financiare ale UE pentru a le face mai simple și mai concentrate pe rezultate;
  • include revizuiri care simplifică utilizarea instrumentelor financiare în cadrul fondurilor structurale și de investiții europene.

Modificările includ:

  • extinderea utilizării opțiunilor de cost simplificate și concentrarea asupra rezultatelor, mai degrabă decât urmărirea costurilor reale suportate;
  • pentru a evita controalele multiple, UE va putea să se bazeze mai mult pe auditurile, evaluările și autorizațiile existente ale altor donatori, cum ar fi ONU și Banca Mondială sau statele membre.

Obiectiv: Reducerea birocrației pentru toți cei implicați în implementarea bugetului UE.

"Mă bucur că am realizat acest exercițiu important în simplificarea normelor bugetare ale UE. Acest lucru va face viata mai usoara pentru toata lumea. În special, beneficiarii mai mici vor beneficia de aceste îmbunătățiri, care includ măsuri mai simple de rambursare a costurilor. Toată lumea are de câștigat. ", a transmis Hartwig Löger, ministrul federal al finanțelor austriece.

Instituțiile UE trebuie să se adapteze noilor norme până la 1 ianuarie 2019 în ceea ce privește cheltuielile administrative.

Descarcă textul integral cu privire la reglementarea Omnibus 

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.fi-compass.eu

Vizualizări: 1164