Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: A fost semnat contractul de finanțare ce vizează dezinstituționalizarea copiilor

În prezent, în cadrul Centrului Rezidențial “Bogdana” sunt ocrotiți 54 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 4 și 22 ani. În urmă evaluării medicale, psihopedagogice, sociale și psihologice, 6 tineri cu vârstă peste 18 ani vor beneficia de integrare socioprofesionala, astfel încât că beneficiari direcți ai proiectului “Inchiderea Centrului Rezidențial "Bogdana" Bogdanesti, județul Iasi”, rămân vizați 48 de copii și tineri, pentru care vor fi construite cele patru case tip familial. Pentru a se evită supraaglomerarea căsuțelor și scăderea calității actului educativ, fiecare casă va fi proiectată cu 12 locuri. Odată cu înființarea noilor căsuțe de tip familial, destinația Centrului Rezidențial al Complexului de Servicii „Bogdanesti" va fi schimbată în Centru de Zi pentru Pregătirea și Sprijinirea Reintegrării/ Integrării Copilului în Familie. Astfel, 20 de copii și tineri vor fi  ocrotiți în sistemul de protecție specială în cadrul centrului de zi, în fiecare luna. 

Perioadă de implementare: 38 de luni. 

Finanțarea nerambursabilă din fonduri europene este de 978.244 Euro, reprezintă 98% din valoarea eligibila a proiectului și va fi asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 8.1 C Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale-Dezinstituționalizare copii. 

Obiective

Pentru protecția și promovarea drepturilor copilului, în vederea dezinstituționalizării acestora și în vederea asigurării unor servicii sociale într-un sistem mai prietenos și mai apropiat de nevoile copiilor, proiectul vizează, într-o prima etapă, închiderea centrului rezidențial “Bogdana”.

 Ulterior, se va schimba infrastructura socială prin: 

  • construirea și dotarea a patru case de tip familial, două în satul Bogdanesti (comună Horlesti) și alte două în satul Horlesti (comună Horlesti). 
  • reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii, în vederea schimbării de destinație din centrul de servicii sociale în centru de zi.

Sursa: ADR NE

Vizualizări: 265