Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Trei noi centre sociale pentru vârstnicii din Comuna Tutova

În data de 21 septembrie 2018, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est din Piatră Neamț, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Înfiinţare centre sociale (Centru de zi, Cantină socială şi unitate de îngrijire la domiciu) în Comuna Tutova, JUDEȚUL VASLUI”, inițiat de parteneriatul dintre UAT Comună Tutova și Asociația pentru Dezvoltare Comunitară "Econova". Contractul a fost semnat de ADR Nord-Est şi Primarul Comunei Tutova, lider al perteneriatului.
Proiectul va avea o durată de implementare de 58 de luni.

Obiectiv: extinderea infrastructurii de servicii sociale de la nivel local prin înființarea a trei centre sociale moderne, ce vor asigură accesul la servicii sociale de calitate pentru persoane vârstnice.

În cadrul proiectului, vor fi realizate acțiuni de modernizare și refunctionalizare a unei clădiri existențe în vederea înființării a trei centre sociale pentru persoane vârstnice (centru de zi, cantină socială, unitate de îngrijire la domiciliu).
Valoarea finanțării nerambursabile este 928.867 Euro  și este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de Investiții 8.1 Investițiile în infrastructurile sanitare și sociale, Obiectivul Specific 8.3-Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale GRUP VULNERABIL: persoane vârstnice.

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 175