Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Sănătății: Întâlnire cu reprezentanții BEI despre proiectul de construcție a Spitalului Regional de Urgență Craiova

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea și reprezentanții Băncii Europene de Investiții s-au întrunit miercuri, 5 septembrie, pentru a discuta proiectul cu privire la noul Spital Regional de Urgență Craiova.   

Cererea de finanțare va fi depusă la UE până la sfârșitul acestui an, odată cu cererile pentru finanțare a proiectelor de construcție a spitalelor regionale din Cluj și Iași.

Suma totală  pentru cele 3 proiecte se ridică la 150 milioane de euro, iar diferența va fi de la bugetul de stat.  De asemenea, autoritățile locale vor accesa fonduri europene  pentru realizarea infrastructurii necesare  celor trei spitale regionale.

“Mi-am dorit foarte mult să lansăm împreună  cu echipa de consultanți BEI, studiul de fezabilitate  al Spitalului Regional Craiova. Au fost întârzieri  și am avut emoții, însă acum pot spune clar că Spitalul Regional Craiova se va construi. Investițiile care se vor face în sănătate vor pune Craiova  pe un loc meritat  pe harta României. Craiova nu trebuie să fie pentru pacienți o haltă către București.  Tocmai de aceea, Spitalul Regional va avea peste 800 de paturi și un concept modern, care va oferi pacienților o mai bună mobilitate  de la o specialitate medicală la alta, în funcție de necesități. Acest spital va cuprinde toate specialitățile medicale “a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Sursă: Ministerul Sănătății

Vizualizări: 115