Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: S-a lansat apelul de proiecte pentru înființarea de întreprinderi sociale!

AM POCU a anunțat astăzi, 23 august 2018, lansarea apelului competitiv „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale” (AP 4/PI 9.v/OS 4.16) – Solidar Start-up.

Sistemul informatic MySMIS va fi deschis în data de 27.08.2018, ora 10.00 şi se va închide în data de 27.11.2018, ora 16.00. Apelul de proiecte vizează înființarea de întreprinderi sociale, pentru integrarea pe piaţa forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile și în sprijinul combaterii sărăciei, fiind dedicat exclusiv regiunilor mai puțin dezvoltate (Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia).

Bugetul disponibil este de 70.000.000 euro.

Propunerile de proiecte pot fi transmise atât individual, cât și în parteneriat, categoriile de solicitanți/parteneri eligibili fiind: 

  • entități ale economiei sociale, rețele, uniuni, federații din sectorul economiei sociale, atât ca beneficiar unic, cât și în parteneriat, inclusiv în parteneriat cu autorități publice centrale sau locale;
  • alte entități relevante – furnizori de formare profesională autorizaţi publici şi privaţi, furnizori de servicii de ocupare acreditați publici și privați, furnizori de servicii sociale, organizaţii sindicale şi organizații patronale, asociaţii profesionale, camere de comerț și industrie, ONG-uri.

Apelul de proiecte lansat vizează selectarea de administratori de schemă, similar mecanismului din cadrul apelului România Start Up Plus, care vor sprijini apoi prin activități și finanțare nerambursabilă înființarea de întreprinderi sociale.

Proiectele se pot implementa în una sau mai multe regiuni de dezvoltare din categoria regiunilor mai puțin dezvoltate și pot avea o valoare maximă de 3 milioane de euro (din care minimum 70% va reprezenta bugetul alocat subvențiilor pentru întreprinderile sociale). Valoarea sprijinului financiar acordat în cadrul acestei scheme va putea fi de maximum 100.000 euro/întreprindere. 

Descarcă Ghidul Solicitantului

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 6658