Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

196 de proiecte depuse în cadrul Programului de Cooperare România - Ucraina 2014-2020

Apelurile de proiecte lansate în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, cu termen limită de depunere în luna mai 2018, au înregistrat 196 de proiecte depuse de către potențialii beneficiari din zonele de graniță eligibile din cele două state partenere.

Solicitanții de finanțare din zonele eligibile de la granița dintre România și Ucraina au depus 196 de proiecte în cadrul celor două apeluri de proiecte ale Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020. Dintre acestea, 35 de proiecte au fost depuse în cadrul apelului de proiecte Hard (proiecte care au o componentă de infrastructură de cel puțin 1 milion de euro), având o valoare totală nerambursabilă solicitată de peste 49 de milioane de euro, depășindu-se cu peste 150% valoarea alocată. Cea mai accesată prioritate de investiții este 4.1 Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate și facilitarea accesului la servicii de sănătate.

Interesul potențialilor beneficiari pentru apelul de proiect SOFT (proiecte care nu au o componentă de infrastructură sau valoarea acestei componente este mai mică de 1 milion de euro) este la fel de mare, înregistrându-se 161 de proiecte depuse, cu o valoare totală solicitată de peste 57 de milioane de euro, depășindu-se cu peste 230% valoarea alocată proiectelor SOFT. Cele mai multe dintre acestea vizează prioritatea 2.1, Conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric.

Bugetul alocat acestui program de Uniunea Europeană este de 60 de milioane de euro. Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate. Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Ucraina şi va contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate: evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE, care se învecinează.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 148