Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primăria Capitalei a depus proiecte pentru 100 de tramvaie si 100 de autobuze electrice finantate din fonduri europene

Primăria Municipiul București a depus 13 cereri de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (Por) 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Reducerea Emisiilor de Carbon in Zonele Urbane bazată pe Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă, pentru proiecte având ca obiective reducerea emisiilor de echivalent CO2 generate de transportul rutier motorizat la nivelul Municipiului București și îmbunătățirea eficienței transportului public de călători, cu o valoare cumulată de aprox. 283 milioane euro, astfel:

  • au fost depuse 8 cereri de finanțare în vederea achiziționării a 100 de tramvaie

Valoarea investiției este de aproximativ 220 milioane euro, din care s-a solicitat asistență financiară nerambursabilă de aproximativ 176,4 milioane Euro.

Cererile de finanțare au fost admise în etapa de evaluare administrativă și a eligibilității și se află în etapa de evaluare tehnică și financiară

  • a fost depusă o cerere de finanțare pentru proiectul de modernizare a liniei de tramvai pe b-dul G-ral Vasile Milea de la intersecția cu b-dul Timișoara

Valoarea investiției este de aproximativ 6,14 milioane Euro, din care s–a solicitat asistență financiară nerambursabilă de aproximativ 6 mil. Euro.

  • au fost depuse 4 cereri de finanțare în vederea achiziționării a 100 de autobuze electrice

Valoarea investiției celor 4 proiecte este de aproximativ 57 milioane euro, din care s-a solicitat asistență financiară nerambursabilă de aproximativ 56 milioane euro. Cererile de finanțare au fost admise în etapa de evaluare administrativă și a eligibilității și se află în etapa de evaluare tehnică și financiară.

Referitor la proiectul aflat în implementare ”Finalizarea stației de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta) în Municipiul București – Etapa II” finanțat prin Axa Prioritară 3, Obiectivul Specific 3.2 - Infrastructura de apă și apă uzată, până în prezent a fost rambursată suma de 10.789.700,46 lei, reprezentând fonduri nerambursabile din Fondul de Coeziune și Bugetul de Stat.

Totodată, Primăria Municipiul București are în pregătire proiecte finanțabile în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020 (POIM) și a identificat obiective de investiții ce pot fi finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) Axa Prioritară 5 Prioritatea de Investiții 5.1. Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Sursa: Primăria Municipiului București

Vizualizări: 139