Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR 2014-2020: Noi proiecte în valoare de 6 milioane de euro pentru reabilitarea regională

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est ( ADRNE) a anunțat semnarea a 5 contracte importante pentru Moinești, Comănești, Fălticeni și Vaslui prin care li se vor aloca fonduri cu o valoare totală de 6 milioane de euro pentru reabilitarea termică a clădirilor publice.

 În toate cele 5 proiecte, fondurile nerambursabile reprezintă 98%  din valoarea totală a fiecărui proiect în parte, primăria alocând doar 2% finanțare proprie.

Așadar, proiectele constau în următoarele: 

  • În municipiul Moinești, pentru Școala generală „George Enescu” s-a stabilit suma de 698.271 euro. Conform planului, se va furniza apă caldă de consum, dar vor exista și lucrări de reabilitare atât la sistemul de incălzire, cât și reabilitări la domeniul termic. Pe langă acestea, contractul prevede și lucrări de instalare a sistemelor de ventilație și modernizarea instalației de iluminat. 
  • În Fălticeni, ADR Nord Est susține că vor exista 2 proiecte prin care atât un cămin, cât și o școală generală vor beneficia de îmbunătățiri. În cazul căminului C2, proiectul va fi pe o perioadă de 36 luni, cu un buget alocat de 356.096 euro având ca obiectiv  reabilitarea termică. Apoi, la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” scopul este de a scădea consumurile totale de energie. Pentru acest proiect, finanțarea este de 615.2173 euro.
  • Orașul Comănesti, proiectul stabilit aici este pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice – SPITALUL ORĂȘENESC „IOAN LASCĂR". Pe o perioadă de 41 luni și cu un buget de 3.866.679 euro, obiectivele sunt reducerea emisiilor de carbon, dar și crearea unei economii energetice de până la 53,73 % din consumul inițial.
  • Județul Vaslui are un proiect în care obiectivul îl reprezintă creșterea eficienței energetice și introducerea utilizării energiei solare a imobilului „C.S.E.I ELISABETA POLIHRONIADE VASLUI”. Proiectul va avea o durată de implementare de 48 de luni. Acest plan va aduce condiții de confort termic celor 166 de elevi ai centrului care în mare parte provin din familii defavorizate, dar și celor 126 de angajați ai imobilului. Bugetul alocat pentru acest proiect este de 495.548 euro.

Sursa : ADR Nord - Est

Vizualizări: 399