Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectele pentru dezvoltare rurala se vor depune in sesiuni lunare

Luni, 3 martie, a avut loc la sediul Ministerul Agiculturii si Dezvoltarii Rurale lansarea Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). La eveniment au participat ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, secretarul de stat Cornelia Harabagiu, directorul general al Autorităţii de Management pentru PNDR, Viviana Vasile şi directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Attila Klarik.
Proiectele in cadrul PNDR se vor depune in 7 sesiuni, primele 6 pana in luna august, iar a 7-a sesiune fiind organizata in luna noiembrie sau decembrie, in functie de fondurile ramase nealocate.
Date tehnice despre selectia proiectelor:

  • Conformitatea cererii de finantare se va stabili in 3-4 ore de la depunerea acesteia.
  • Pentru a fi eligibile proiectele trebuie sa indeplineasca un punctaj minim, stabilit pe baza unei grile de evaluare, specific pentru fiecare masura in parte.
  • Selectia proiectelor se va face pe baza acestui puncataj, in ordine descrescatoare, pana la epuizarea sumei alocate masurii la care proiectul a fost depus. In cazul in care proiectul nu este selectat printre proiectele ce vor obtine finantare in cadrul primei sesiuni, acesta se va transmite automat in cea de-a doua sesiune. Daca nici in cea de a doua sesiune proiectul nu este selectat pentru finantare, atunci acesta se va inapoia solicitantului pentru unele completari necesare.

Campanie de informare si mediatizare a PNDR-ului
Incepand cu luna martie si pana la jumatatea lunii mai se vor organiza o serie de conferinte pentru informarea si mediatizarea PNDR-ului. Acestea vor fi in numar de opt, primele 7 vor avea loc la nivel regional iar cea de-a 8-a va fi organizata la nivel national. Primele doua conferinte se vor desfasura la Sibiu, pe 20 martie 2008 si la Tulcea, pe 28 martie 2008.

Mirela Sacalus
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 57