Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Este necesară urgentarea aprobării proiectelor din sectoarele de apă și transporturi

Ministrul Fondurilor Europene, dna Rovana Plumb, a participat ieri la o întâlnire cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), domnul Vazil Hudak, la sediul central al instituției, de la Luxembourg.

Au fost discutate aspecte legate de parteneriatul instituțional al României cu BEI privind portofoliul de proiecte din sectoarele de mediu, apă și transporturi, pregătite de autoritățile române alături de BEI sau Jaspers (Joint Assistance to Support Projects in European Regions).

La reuniunea de la Luxembourg au fost agreați câțiva pași concreți pentru urgentarea aprobării proiectelor din sectoarele de apă și transporturi.

Astfel, se va lucra prioritar pentru un prim pachet de 12 proiecte de mediu, din care 11 în sectorul de apă și proiectul pentru combaterea eroziunii costiere, precum și pentru urgentarea pregătirii tuturor proiectelor din sectorul de transport.

Pentru atingerea obiectivelor asumate, ministrul Fondurilor Europene a solicitat BEI suplimentarea resurselor umane puse la dispoziție pentru România.

La întâlnire, s-a convenit, totodată, continuarea dialogului pentru o mai promptă reacție în legătură cu orice întârziere apărută pe parcurs, cu un obiectiv clar și anume demararea în cel mai scurt timp a implementării proiectelor finanțate din fonduri europene pe care România le are în pregătire.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 132