Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aplicația pentru Programul EMPRETEC devine activă din 25 iulie 2018

Aplicația pentru Programul UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, va deveni activă miercuri, 25 iulie 2018, ora 10:00.

Programul se adresează antreprenorilor existenţi sau potenţiali, precum şi top managerilor, inclusiv specialiştilor din organizaţii publice sau private presupuşi a se comporta de o manieră antreprenorială sau managerială.

UNCTAD/EMPRETEC oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2018 este de 504.000 lei și se estimează acordarea de ajutor unui număr de minimum 100 de beneficiari, persoane fizice.

Prin Program se finanţează workshop-urile UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii în domenii de interes pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale, în scopul dobândirii cunoştinţelor teoretice şi cu aplicabilitate practică, necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri.

Programul îşi propune:

  • identificarea întreprinzătorilor de succes;
  • dezvoltarea competenţelor personale antreprenoriale şi a capacităţii manageriale;
  • dezvoltarea comportamentului antreprenorial cu scopul creării de noi afaceri cu caracter inovativ;
  • dezvoltarea metodelor moderne de afaceri precum și generarea de idei noi de afaceri și de produse noi;
  • mobilizarea resurselor antreprenoriale româneşti şi întărirea dinamismului antreprenorial al întreprinderilor mici şi mijlocii din România;
  • încurajarea schimbului de experienţă şi a dezvoltării relaţiilor pe plan local, dar şi la nivel internaţional;
  • dezvoltarea capacităţii întreprinderilor mici şi mijlocii de a elabora şi implementa strategii de afaceri competitive;
  • sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii pentru extinderea pieţelor de desfacere şi creşterea exporturilor;
  • dezvoltarea contactelor şi reţelelor de afaceri în afara României şi iniţierea de cooperări transfrontaliere.

Procedura de implementare a programului este disponibilă aici

**********
EMPRETEC este un program internaţional pentru dezvoltarea şi sprijinirea antreprenorilor, desfăşurat sub egida Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare, fiind operaţional în 35 de ţări din America Centrală, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu.

România este prima ţară din Europa în care se implementează acest Program. MMACA s-a implicat în acest Program în calitate de partener al UNCTAD şi finanţator al programului în conformitate cu INTEROFFICE MEMORANDUM/12.09.2014, transmis de UNCTAD – Geneva.

Sursa: Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Vizualizări: 443