Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFCN: Pe 1 septembrie se lansează sesiunea I de finanțare a proiectelor culturale pentru 2019!

Administrația Fondului Cultural Național a publicat ieri, 10 iulie, informațiile referitoare la sesiunea de finanțare a proiectelor culturale, ce se deschide la 1 septembrie 2018.

Dorim să consolidăm un climat predictibil și, în același timp, dorim să inducem în mediul cultural un comportament managerial care să construiască proiecte sustenabile, cu strategii de lungă durată. Pentru noi sesiunea de finanțare ce se lansează la 1 septembrie este cea mai importantă, cu bugetarea cea mai consistentă, pentru că facilitează realizarea de proiecte derulate pe 11 luni sau chiar mai mult, în cazul programelor multianuale. Sesiunea din martie nu va mai anunța toate ariile pe care le promovăm acum și va avea alocări bugetare mai mici fiind vorba de proiecte ce se derulează pe maximum 6 luni”, a precizat Roxana Trestioreanu, președinta Consiliului.

Pentru sesiunea 1/2019 sunt alocate 20 de milioane de lei – 3 mil. destinate programelor multianuale și 17 mil. pentru cele 12 arii în care se pot înscrie proiectele culturale.

Sperăm ca acest interval extins de timp să reducă numărul de proiecte eliminate administrativ pentru erori procedurale, să facă posibilă definirea de parteneriate reale și solide”, a adăugat Irina Cios, directoarea AFCN.

Între cele 12 arii lansate este continuată Arta digitală și noile media, deschisă deopotrivă proiectelor editoriale digitale, și revine aria de Rezidențe de creație, ce se lansează în fiecare an doar în sesiunea din septembrie.

Aplicația online va fi deschisă pe 1 septembrie, pentru perioada 01 – 30.09.2018. Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai începând cu 1 septembrie. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor și programelor culturale este 30.09.2018, ora 17:00.

Descarcă Documente utile la înscrierea proiectelor culturale

Descarcă Documente utile la înscrierea programelor culturale multianuale

Sursa: AFCN 

Vizualizări: 1173