Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a semnat contractul de finanțare a reabilitării termice a Scolii gimnaziale „Nagy Imre” din Miercurea Ciuc cu fonduri nerambursabile REGIO

La scurt timp după semnarea contractelor de finanțare pentru reabilitarea termica a școlilor ”József Attila” si ”Liviu Rebreanu” din municipiul Miercurea Ciuc, a fost semnat și contractul pentru investiții similare la școala ”Nagy Imre”. Lucrările vor fi finanțate prin Axa Prioritara 3 a Programului Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 3.1B, care alocă fonduri nerambursabile pentru reabilitare termică a clădirilor publice.

Proiectul cu titlul „Reabilitare Școala Gimnaziala Nagy Imre”, are o valoare totală de 7.723.509,12 lei, din care circa 6,4 milioane lei sunt reprezentați de fondurile nerambursabile, alocate de UE și Guvernul României, pentru realizarea activităților, diferența constând în cofinanțarea beneficiarului. Implementarea acestui proiect se va încheia până în 30 septembrie 2019. Investițiile propuse vizează reducerea la jumătate a consumului anual specific de energie primară din surse neregenerabile, precum și a emisiei de CO2 a clădirii. Concret, în următoarele 14 luni se vor efectua lucrări de reabilitare termică a clădirii, lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, precum și lucrări pentru îmbunătățirea sistemului de ventilare. De asemenea, școala va mai beneficia de echipamente tehnologice eficiente din punct de vedere energetic, precum și de instalarea un sistem modern de panouri fotovoltaice.

Sura: ADR Centru

Vizualizări: 158