Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Apelor şi Pădurilor: Fonduri europene pentru managementul riscurilor de mediu în Regiunea Dunării

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și de managementul Administrației Bazinale de Apă „Dobrogea-Litoral”(ABADL), a început joi vizita de lucru în județul Tulcea, în localitatea Babadag, pentru a discuta cu autoritățile locale proiectul „Apărarea împotriva inundațiilor a localității Babadag, județul Tulcea”, o investiție finanțată prin POIM,  în valoare de 66.800.000 lei  (aproximativ 14,3 milioane de euro). La întâlnire au participat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, și primarul localității Babadag, George Caraman.

În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de amenajare în bazinul hidrografic al pârâului Tabana, pe o suprafață de 45,5 kmp, incluzând amenajarea pârâului Tabana, pe o lungime de 5.950,70 m (inclusiv acumulare nepermanentă pe valea Batacali, cu o capacitate de peste 600.000 de metri cubi), amenajarea afluenților (canale de coastă), pe o lungime de 2.708 m, 3 poduri pe drumuri laterale și 15 pasarele metalice peste râul Tabana.

 În acest proiect este implicat și Ministerul Transporturilor, care are sarcina de a reface  cele 5 poduri (pe râul Tabana) de pe DN 22- Constanța – Tulcea, beneficiind de o finanțare de 10.666.735 lei (aproximativ 2,3 milioane de euro).
Astfel, valoarea totală a proiectului „Apărarea împotriva inundațiilor a localității Babadag, județul Tulcea” este de 77.489.345 lei, cu TVA (aproximativ 16,7 milioane de euro).

Acest proiect este deosebit de important pentru cei aproximativ 10.000 de locuitori ai orașului Babadag, deoarece zona a fost inundată în nenumărate rânduri, ca urmare a producerii fenomenelor meteo extreme care au generat puternice unde de viitură, formate pe dealurile din jurul localității.

Totodată, în cadrul discuțiilor avute cu autoritățile locale la primăria Babadag, ministrul Ioan Deneș a abordat și problemele din domeniul silvic; demnitarul a solicitat factorilor responsabili să fie informat dacă necesarul de lemn de foc pentru populație este acoperit, răspunsul acestora fiind pozitiv.

Sursa: MAP

Vizualizări: 190