Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ANFP implementează un proiect de instruire orizontală a potențialilor beneficiari și beneficiari FESI

În data de 21 iunie 2018 a avut loc conferinţa de lansare a proiectului Instruire orizontală pentru potențialii beneficiari și beneficiarii FESI, precum și instruire specifică pentru beneficiarii POAT, implementat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020. 

La eveniment au participat: Sirma Caraman, secretar de stat, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Oana Pintilei, secretar de stat, Secretariatul General al Guvernului, Ionuț Valeriu Andrei, secretar de stat, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Andreea Arcan, vicepreședintele ANFP, precum și alți reprezentanți ai unor instituții și autorități publice cu activitate specifică pentru obiectul proiectului (Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Integritate, Ministerul Fondurilor Europene etc).

Obiectivul general al proiectului vizează consolidarea capacității beneficiarilor implicați în gestionarea FESI, precum și dezvoltarea capacității potențialilor beneficiari și beneficiarilor POAT de a implementa proiecte și a gestiona fonduri europene nerambursabile.

În cadrul conferinței au fost susținute alocuțiuni și au fost prezentate tematici în domeniul de interes, fiind totodată detaliate principalele activități ale proiectului. 

Prezent la conferinţă, preşedintele ANFP, Vasile-Felix Cozma, a precizat: “Agenția Națională a Funcționarilor Publici a acumulat o experiență vastă în derularea  de proiecte cu finanțare externă, dovedind în mod constant preocupare și implicare în acest sens. În prezent, ANFP are în implementare șapte proiecte pe care le consider extrem de valoroase, atât prin prisma tematicilor abordate, cât și datorită faptului că unele dintre acestea sunt derulate în parteneriat, ceea ce consider ca fiind un factor generator de plusvaloare.”

Sura: ANFP

Vizualizări: 393