Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Aproximativ 55 milioane de euro pentru dezvoltarea investițiilor neagricole în mediul rural au ajuns la tineri

În cadrul Conferinței Regională PNDR organizată luni, 18 iunie 2018, la Piatra Neamț, de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, au fost prezentate acțiunile viitoare pentru sprijinirea tinerilor fermieri, precum și obiectivele, stadiul implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 și rezultatele obținute până în prezent.

Directorul General Adjunct al AFIR, Daniel Crunțeanu, a menționat că prin actualul PNDR 12.460 de tineri fermieri au beneficiat de sprijin financiar în valoare totală de 637 de milioane de euro. Alți 659 de tineri au beneficiat de fonduri nerambursabile de 55 de milioane de euro pentru dezvoltarea investițiilor neagricole în mediul rural.

De la demararea PNDR 2020 și până în prezent, AFIR a primit solicitări de finanțare în valoare totală de peste 7,21 miliarde de euro și a încheiat contracte de finanțare însumând 3,76 miliarde de euro. Valoarea totală nerambursabilă a plăților efectuate beneficiarilor Programului este de 3,28 miliarde de euro.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 214